Om stedet restaurant Håndværkeren Roskilde

Ejendommen, Hersegade 9 i Roskilde er opført at Anders Borch. Den stod færdig i 1861. Stedet var ment som aftægtsbolig for ham selv, men han kom aldrig til at bo der. På bygningens frontispice står bogstaverne A og B hvilket netop står for Anders Borch.

I dag ejes bygningen af Roskilde Borger- Håndværker- og Industriforening, der blev stiftet i 26. oktober 1840 med det formål: ” – deels at kunne samles på bestemte Tider til selskabelig Underholdning, deels at kunne bevirke Enighed og gjensidig Velvilje blandt Borgerne o.s.v”.

Foreningens formål er i dag: ”- at bidrage til at samle og forene borgerne i Roskilde By og omegn samt at styrke det venskabelige forhold mellem dem og samtidig virke til Håndværkets og Industriens fremme”.

Selvsagt er det hjemstedet for Roskilde Borger- Håndværker- og Industriforening. Også Roskilde og Omegns Fugleskydningsselskab har stolte traditioner på stedet. Siden 1965 har Håndværkeren lagt have til den årlige fugleskydning, ligesom den traditionelle fugleskydningsfrokost i mange år er indtaget i restauranten. I løbet af fugleskydningen står restauranten for kolde drikke, håndmadder og lune frikadeller til skydebrødrene.

Fugleskydningsselskabets generalforsamling i marts og torskegilde i november bliver også afholdt med restaurant Håndværkeren som vært. I forbindelse med indskydningen af riflerne dagen før fugleskydningsdagen bliver der optaget nye skydebrødre i selskabet. Dette foregår også på restaurant håndværkeren. Endvidere er en del af fugleskydningsselskabets skiver udstillet i restaurantens store sal.

Om stedet restaurant Håndværkeren Roskilde